Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dilluns, 7 de novembre de 2011

Panellets
Els panellets són un dolç català que se elabora amb motiu de la celebració de la festivitat de tots els sants i de la tradicional castanyada catalana i són una dels millors postres que he tastat en la meva vida.
Els ingredients necessaris per a la seva elaboració són els següents:

- 300 grams d'ametlla crua.
- 240 grams de sucre.
- 180 grams de patata o moniat.
- Pel de mitja limona ratllada.
- Margarina.
- Farina.
- Ous.
Amb tots aquests ingredients es prepara la pasta que servirà de base per a les distintes classes de panellets.
Es bull la patata amb la pel inclosa, i una vegada toves s'escorren i es pelen i es prepara un puré estant encara calentes. Una vegada aconseguit el puré es deixa refredar.

A continuació s'afegeix el sucre, l'ametlla mòlta i la iel de limona ratllada. Amb una forquilla es barreja la masa sense remoure-la excesivament per a que no s'estovi i que quedi molt unida.
Aquesta masa serveix de base per a qualsevol tipus de panellet que vulgui realitzar-se. Per a treballar aquesta masa hi ha que empolsar les mans amb farina per a evitar que s'adereixi a les mans.

Una vegada aconseguida la textura de la masa es deixa un mínim de catorze hores de repós i després es continua amb l'elaboració de les diferents varietats de panellets entre les quals trobem les de pinyons, que s'elaboren amb 80 grams de pinyó i un ou, els de coco, que es realitzen amb 100 gramss de coco i rovell d'ou i els d'ametlla que es fan amb 100 grams de granet i clara d'ou.

Totes aquestes variants es realitzen agafant trossos de masa i fent forma de bola amb ells, i pintant-les amb la distinta varietat d'ou, segons el tipus de panellet i afegint els pinyons, el coco ratllat o el granell d'ametlla.

Finalment, se col.loquen els panellets en la safata, i es posen en el forn a una temperatura de 250 graus entre vuit i deu minutos i ja estan llistos per a la seva degustació.

Aquesta castanyada, he tingut el plaer de poder elaborar-les per primera vegada en la meva vida, juntament amb la meva dona, i l'experiència ha resultat molt gratificant, quedant-nos ganes de repetir en propers anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada