Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

divendres, 13 de juliol de 2012

10 raons per a ser feliçAquestes raons per a ser feliç en uns temps en que molta gent està empenyada en tot el contrari, les he vist a la Revista de Tivissa, un poble de les Terres de l'Ebre, i he cregut convenient publicar-les a aquest bloc per a que siguin compartides amb tot el que ho desitgi.

  1. L’ACTITUD. La felicitat és una elecció que es pot fer en qualsevol moment i en qualsevol lloc. Els nostres pensaments són els que ens fan sentir feliços o desgraciats, no les circumstàncies. Hem de ser capaços de canviar-nos a nosaltres mateixos i el món canviarà amb nosaltres. Recorda que l’única cosa que pots controlar al món són els teus pensaments.

  1. EL COS. Els nostres sentiments estan influenciats per la nostra postura. Una postura adequada genera una disposició feliç. És important també fer exercici ja que aquest ens allibera de l’estrès i genera la secreció d’endorfines que fan que ens sentim bé. Mira sempre cap a dalt i només podràs riure. No hi ha ningú que pugui plorar en aquesta postura.

  1. EL MOMENT. La felicitat no està en els anys, els mesos, les setmanes i els dies, només se la pot trobar en els moments. Avui és el demà d’ahir. La vida sempre té dret a sorprendre’ns, així que hem d’aprendre a viure el present sense els traumes del passat ni les expectatives del futur. Recorda que la felicitat no és una meta, sinó un trajecte. Gaudeix de cada moment com si en ell es combinessin el teu passat, el teu present i el teu futur.

  1. LA NOSTRA PRÒPIA IMATGE. Necessitem aprendre a estimar-nos a nosaltres mateixos com som. Creure en un mateix dóna resultats. Com més et coneguis, major serà el teu avantatge respecte els altres. Dag Hammarskjöld deia: El camí més difícil és el camí a l’interior però al menys una vegada a la vida, l’hem de recórrer.

  1. LES METES. Saps quina és la diferència entre un somni i una meta? Una meta és un somni amb una data concreta per a convertir-se en realitat. Un somni és només un somni, una cosa que està fora de la realitat, així que ens hem d’atrevir a somiar però també a aconseguir que aquests somnis es facin realitat. Apunta cap a la lluna, encara que t’equivoquis, arribaràs a les estrelles. Quan et posis una meta difícil o creguis que tens un somni impossible, recorda que l’èxit és només la recompensa, el que té valor és l’esforç.

  1. L’HUMOR. Un somriure és molt important per a millorar l’autoestima. Quan somriem, encara que no sentim res, el nostre cervell ho entén com una senyal que tot va bé i envia un missatge al sistema nerviós central per a que alliberi una substància anomenada beta-endorfina, que dóna a la ment una resposta positiva. Diuen que un somriure costa menys que l’electricitat però que dóna més llum. A més a més, amb cada somriure es sembra una esperança.

  1. EL PERDÓ. Si tens ressentiments i odis serà impossible ser feliç. El meravellós del perdó no es que allibera a l’altre de la seva eventual culpa, sinó que allibera a un mateix d’un patiment.

  1. EL DONAR. Un dels veritables secrets per a ser feliç és aprendre a donar sense esperar res a canvi. Les lleis de l’energia ens retornaran amb escreix el que donem. Si dones odi rebràs odi, però si dones amor, rebràs invariablement amor. Només el que aprèn a donar està en el camí de descobrir la vertadera felicitat.

  1. LES RELACIONS. La sinergia és unir forces i caminar junts per a aconseguir coses. Sempre que dos o més persones s’uneixen en esperit de col·laboració i respecte, la sinergia es manifesta de forma natural. Per això, hem d’entendre a les persones que ens envolten, estimar als nostres amics tal com són sense intentar canviar-les, perquè quan ens sentim malament, el vertader amic estarà allí per a recolzar-nos i brindar-nos tot el seu amor. Així que hem de cultivar les nostres amistats, no són gratis. L’amistat a l’igual que la majoria de sentiments, ha de fluir de manera natural.

  1. LA FE. La fe crea confiança, ens dóna pau mental i allibera l’ànima dels seus dubtes, les preocupacions, l’ansietat i la por. Ara bé, no ens hauríem d’espantar quan dubtem, doncs deia Miguel de Unamuno: Fe que no dubta és fe morta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada