Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

divendres, 30 de novembre de 2012

Monsieur Lazhar (Philippe Falardeau)Pel·licula de la Canadà francesa, on el seu director tracta el sempre delicat món de l'educació. És tracta d'una adaptació d'un monóleg teatral del mateix director. 

El film comença quan una de les professores es suicida en plena classe, aprofitant el moment de l'esbarjo dels nens i és descoberta per un dels nens més conflictius del centre.

Bashir Lazhar és originari d'Algèria i ha tingut que fugir del seu país arran de l'assassinat en un atentat de la seva dona i dels seus fills i davant el perill de córrer ell el mateix destí.

És quan es presenta al centre educatiu amb la intenció de substituir a la professora que s'ha suicidat, quan en realitat no és el seu ofici, ja que era en realitat el de la seva dona.

La pel.licula tracta a més del tema educatiu, la problemàtica de la integració i dels valors, així com temes tabús per als nens com el mateix suicidi.

El film es basa en un doble dol, el que estan tenint els nens per la mort de la seva professora i el que està tenint Bashir Lazhar per el trapàs de la seva dona i els seus fills.

La pel·licula ens mostra també que alguns dels aspectes educatius que pensavem que eren propis de l'Estat Espanyol, també els podem trobar al Canadà francòfon.

Els seus métodes d'ensenyament no agreden ni als pares ni a la directora del centre i al principi és questionat pels propis alumnes.

Mentrestant, aconsegueix l'asil polític a Canadà i després de fer als seus alumnes parlar sobre el suicidi, és acomiadat del centre després de descobrir que no era professor titular, abans de finalitzar el curs.

És una pel·licula molt recomanable, on el director ens descobreix el món de l'educació per dins i l'estranyeza amb la qual es sent una persona en un país que no és el seu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada