Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dimecres, 27 de març de 2013

Práctiques agrícoles de gener

CAMP: Les condicions atmosfèriques adverses fan que disminueixi fins al mínim l'activitat vegetal i, per tant, dificulten el treball. Amb tot, quan les circunstàncies ho permetin s'hauran de preparar les terres en las que s'hi hagi de plantar alfals, memolatxa, blat de moro o algun altre conreu de primavera. Els trossos que restin inactius hauran de quedar llaurats, a fi de que el fred destrueixi els ous i les larves del paràsits. A les prades, tant naturals com artificials, i als camps d'alfals, serà bo aprofitar l'inactivitat vegetal per aplicar-hi esmenes i fertilitzants. A la Maresma s'inicien els treballs de sembra de la patata primerenca.

FRUITERS: Continuen les feines de poda i plantada, condicionades només a què no es produeixin glaçades, degut als danys a que aquestes donarien lloc. També tenen importància els tractaments d'hivern a base d'olis. A la Catalunya baixa, així com al País Valencià, continua la collita d'agres.

HORTA: Continua la plantada de cebes, cols, enciams, escaroles, bròquils i bledes. També continuen les sembres d'espinacs i de julibert, i comencen les d'alls, pèsols i faves tardanes.

JARDÍ: És el temps bo per a sembrar malves, violers i roselles dobles, que floriran a la primavera. A les explotacions florals, es sembren les cabeces de flors primerenques com el gladiol de primavera i la tulipa.

AVICULTURA: Aquest més es caracteritza per la muda intensa de les ponederes.

Extraida del Calendari dels Pagesos de 2013.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada