Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dissabte, 30 de març de 2013

Pràctiques agrícoles de març

CAMP: Aquest és un dels mesos que registren una major activitat camperola, dons s'ha de tenir cura dels conreus de cereals, fent aplicació dels desherbants químics, a més de l'aplicació d'adobs nitrogenants de cobertora. Així mateix, si la temperatura ho permet, convé iniciar la sembra dels cultius de primavera. Es generalitza la sembra a les prades artificials. A les parts més fredes es sembra la patata i a les càlides o protegides, cap a final de mes, el blat de moro, la remolatxa i els cigrons.

HORTA: En aquesta època s'intensifica la sembra i la plantada de nombroses espècies hortícoles, iniciant les de tomàquet primerenc i les de fesols d'enramar a les zones càlides, mentre a les altres es sembren raves i pastanagues i es trasplanten maduixons.

FRUITERS: Acabades totes les tasques de poda, empelt, plantada i adob, es tindrà cura, especialment a les plantacions de secà, d'extirpar les males herbes que hi pugui haver, cosa fàcil de realitzar en aquesta època anterior a la brotada. Per altra banda, convé netejar i arranjar els aparells pulveritzadors, en previsió de l'intens treball que s'acosta.

JARDÍ: Durant aquest mes, excepte en períodes freds, es planten lliris d'aigua i narcisos i es sembren pèsols d'olor, cascalls, violets, campanetes, anèmones, malves, petúnies, margarides, violetes i clavells.

AVICULTURA: S'ha de tenir en compte que els pollets nascuts aquest mes i a darrers del mes anterior, són els més apreciats.

Copiada del calendari dels pagesos 2013


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada