Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dimecres, 3 d’abril de 2013

Pràctiques agrícoles d'abril

CAMP: L'abundància de pluges i el règim de temperatures suaus permeten un gran desenvolupament vegetatiu dels cereals, que exigeix a son torn nitrogen en quantitat. Per això l'abril és un mes molt apropiat per a l'adob en cobertora, que deurà ésser tant més intens quant més intenses siguin les precipitacions. Així mateix aquestes condicions favorables contribueixen a un creixement vigorós de les males herbes, que és necessari combatre a favor de la collita. Ara és quan es generalitza la sembra dels conreus de primavera: blat de moro de cicle llarg, remolatxa, cotó, llavor de cànem i patata a les zones més fredes. Adquireix una importància especial en aquesta època la lluita contra plagues i malalties.

HORTA: Es planten ja en quantitat tomàquests, pebrots i albergínies, i es sembren mongetes per a aprofitar en verd, melons, síndries, carbassons, pastanagues, raves i els últims espinacs a les zones no massa càlides.

FRUITERS: Amb l'augment de la temperatura es generalitza la brotada d'arbres i arbusts, i per això convé posar molta cura en les feines superficials d'eliminació de les males herbes, iniciar la poda en verd i fer tractaments pesticides.

JARDÍ: Poden sembrar-se encara roses místiques, coronats, cínies, pensaments, margarides, veròniques, jacints, dàlies, etcetera.

AVICULTURA: La posta segueix a bon ritme i cal emmagatzemar en frigorífics l'excés de producció per a treure'l a l'estiu o a l'hivern segons convingui. Es manté la demanda de pollets. Amb l'augment de la calor cal tenir cura de la netedat dels locals, a fi d'evitar molèsties i malalties. Els moderns insecticides i productes desinfectants faciliten en gran mesura aquesta feina, que es realitza amb aparells pulveritzadors adequats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada