Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dissabte, 25 de maig de 2013

L'empatiaINTRODUCCIÓ

L’empatia és una de les competències de la intel·ligència emocional. És la capacitat cognitiva, que gairebé tots tenim, de posar-nos en la pell de l’altre, però sense perdre el nostre marc de realitat. L’empatia és bàsica en la comunicació humana. Ens permet respondre a les necessitats de l’altra persona i compartir els seus sentiments.

EINES

Amb l’empatia intentem ser capaços de reconèixer com es sent l’altre, els missatges subtils dels seus pensaments, desitjos i creences. Com ho podem aconseguir?

  • Preguntar-nos com ens sentiríem nosaltres en el seu lloc, si ens hagués passat el que li ha passat a ell. I a partir d’aquí, la imaginació ens ajuda a posar-nos en la seva pell, a apropar-nos als seus sentiments.

  • Posant en pràctica l’escolta atenta, sense jutjar el nostre interlocutor.

  • Observant. De vegades les persones expressen més els seus sentiments amb els gestos, la mirada, que no pas amb les paraules.

De fet, l’empatia es una forma de comunicació més antiga que el llenguatge. Una mirada, un somriure, un to de veu a l’altra banda del telèfon ens diu moltes coses sobre com es troba l’altra persona. Es tracta d’anar més enllà de les aparences.

Els nens haurien de ser els primers amb els quals hauríem de mirar de ser empàtics i ensenyar-los, amb l’exemple, a ser-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada