Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dimecres, 8 de maig de 2013

Pràctiques agrícoles de maig

CAMP: A les comarques càlides comença la sega dels ordis precoços. Es generalitza també l'aprofitament d'alfals, trepadella i altres espècies farratgeres que es consumeixen en verd o es transformen en fenc. Es generalitzen les sembres del blat de moro, sorgo, cànem, cotó, remolatxa i tabac. A la Maresma es cull ja la preuada patata primerenca per a l'exportació.

HORTA: Es sembren les espècies del mes anterior i a més a més carabasses, porros, apis, cebollins, cards blancs, etcetera. Es segueix plantant tomàquets, albergínies, pebrots i, a les zones menys càlides, cols angleses i de paperina. Es cullen faves, pèsols, cols de cabdell, carxofes, maduixons, espàrrecs, cebes, enciams.

FRUITERS: Comença la collita de cireres, nespres, albercocs i préssecs primerencs.

JARDÍ: Es tallen tota mena de flors de primavera i es sembren petúnies, amarants, coronats. Aquest mes convé lluitar contra els pugons i altres insectes que perjudiquen les flors.

AVICULTURA: Comencen a pondre les polles de principis de gener, primerament amb ous de tamany molt petit, que va augmentant contínuament. La posta segueix a bon ritme fins que comença la calor o fins a fi de mes. Convé aplicar cinc grams de superfosfat de calç per metre quadrat de galliner, per tal de condicionar el jaç.

Estret del Calendari dels Pagesos 2013.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada