Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

diumenge, 2 de juny de 2013

Pràctiques agrícoles de Juny

CAMP: L'activitat és molt gran, doncs a les feines de la sega i la batuda, s'hi ha d'afegir l'empacat de la palla i l'aixecament dels rostolls, que és bo que s'efectui ràpidament, afegint abans 50 quilogrames de sulfat amònic per cada tona de palla obtinguda. Es sembren el sorgo i els blats de moro a les zones càlides que ho permetin. A les comarques remolatxeres s'entrecava l'arrel. Convé aplicar adobs nitrogenats de cobertura als conreus sembrats el mes anterior, principalment als blats de moro.

HORTA: Es planten tomàquets tardans, es sembren fesols d'enramar i cogombres. Es generalitza la collita de les espècies pròpies de l'estiu.

JARDÍ: Continua l'intensa collita de flors. Es trasplanten les clavellines i es treuen de la terra les cabeces de tulipes i jacins. També es fan esqueixos.

FRUITERS: Es generalitza la collita de préssecs i prunes i s'inicia la de peres. Es continuen els tractaments insecticides i anticriptogàmics i s'incrementa la poda en verd.

AVICULTURA: S'incrementa al màxim el sacrifici i sortida de pollastres de carn, augmentant el seu consum amb l'arribada dels turistes. En canvi, la producció de pollets és gairebé nul·la i el mateix passa amb la posta, ja que les aus es resenten de la calor regnant. Alguns anys, és ja necessari donar sortida als ous conservats en cambres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada