Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dijous, 4 de juliol de 2013

Pràctiques agrícoles de juliol

CAMP: S'acaben els treballs de la sega i la batuda i el pagès, un cop té net el gra, l'entrega als receptors, quedant-se'n certa quantitat per a llavor i per al seu aliment. Es sembren encara els últims conreus de blat de moro de rostol i s'inicien els de fesols. Segueixen a bon ritme les regades i els treballs d'eixarcolar per a eliminar les males herbes del sembrats, així com els adobs de cobertora. Convé no descuidar-se de regar els farratges, feina esencial en aquesta època de calor.

HORTA: Tenen gran importància les feines de recol·lecció i d'irrigació. Encara es segueixen plantant tomàquets tardans per a ésser collits a l'octubre o novembre. Es preparen les terres per als bròquils, coliflors, escaroles, espinacs, bledes, agrelles, raves, etcetera.

JARDÍ: Es planten els crisantems, i segueix la floració de dàlies, gladiols, narcisos, margarides, etcetera. És necessari regar intensament, especialment la gespa, que es resent de la calor.

FRUITERS: Segueix el tractament dels fruiters, però amb menys intensitat. Es tracten les oliveres contra la mosca. Continua la collita de peres i préssecs i s'inicia la del raïm moscatell.

AVICULTURA: Segueix l'atonia en la posta, mentre s'incrementa el sacrifici dels pollastres de carr.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada