Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dimarts, 1 d’octubre de 2013

Pràctiques agrícoles d'octubre

CAMP: S'intensifiquin les labors i adobs de les terres. Si per cas plou, es comencen les sembrades de cereals. Acabada la collita de blat de moro, cotó i tabac i comença la de mongetes per a desgranar.

HORTA: Es l'època adequada per a plantar bledes, cols de paperina i de cabdell, enciam romà, escarola, cebes i porros. Es sembren faves, espinacs, raves i julivert, naps, pèsols.

JARDÍ: Al Maresme comença la collita i exportació de clavells. A les plantacions, es descapolla el crisantem per aconseguir flors de major tamany, inserides a la guia principal. En els jardins domèstics, es sembren violers, roselles, cascalls dobles, clavells xinesos, crisantem o botó d'or, sabonera, clarkia, calciolària, malva florida, aquestes per a florir a final d'hivern. Per a la primavera, llobí variat, rosella de Califòrnia, viscari, ipomopsis, lobeliàcies.

FRUITERS: Acaba la collita de peres i pomes tardanes. A la Catalunya baixa, s'inicia la recollida de taronja i mandarina.

AVICULTURA: Comença la posta d'hivern, de gran interès per a conèixer la qualitat de les aus. També inicien la posta les polles de març, augmentant així les disponibilitats d'ous. Les incubadores solament treballen per a produir pollets destinats a carn.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada