Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dimarts, 5 de novembre de 2013

Germanetes dels pobres

Aquesta congregació religiosa que té per objectiu acollir als ancians pobres, té el seu origen l'any 1839 a França, quan Joana Jugan acull a casa seva a una anciana cega i pobra, donant-la el seu propi llit, després de sentir la seva vida consagrada a Déu anys enrera.

Aquesta acollida va continuar amb altres ancians més, obrint-se així a la caritat gràcies a la seva fe i a la seva confiança en Déu, trobant la veritable alegria en estimar Crist i servir-lo en els pobres.

Joana va assegurar la subsistència de la seva obra mitjançant la colecta, mantenint mitjançant aquest procediment avui día.

Des de llavors, aquesta congregació ha crescut fins a estar present a 31 països dels cinc continents. El seu esperit, és l'esperit evangèlic de les Benaventurances: humilitat, pobresa, senzillesa i confiança en la bondat de Déu.

L'esperit de Joana Jugan es podria definir així: reconèixer Jesús en la persona dels ancians pobres i contribuir a acollir-los, fer-los feliços, viure en una atmosfera familiar, acompanyar-los espiritualment, respectant llurs creences i sostenir-los fins a la mort.

Com es pot veure aquest és el veritable esperit de l'Església Católica, estar amb els pobres i els necessitats, no el que volen fer veure els molts enemícs que té.

Seria bo, que el Papa Francisco I, ara que reivindica l'esperit de pobresa de l'Església Católica, contrubueixi més a donar al món l'autèntica imatge de l'Església Católica i impliqui més en aquesta missió a llurs màxims representants per a que doni l'imatge veritable d'estar amb els més necessitats, cosa que no fan ni els partits d'esquerra ni els sindicats, organismes on es troben la majoria dels seus enemics.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada