Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

diumenge, 3 de novembre de 2013

Pràctiques agrícoles de novembre

CAMP: Acaba ja la sembra i comença la naixença dels primers sembrats. Convé que la primera empenta vegetativa sigui important i per aconseguir-ho no hi ha res com un bon adobat previ a base de productes nitrogenats, superfosfat i un xic de potasa. Es fa l'última tallada als camps d'alfals i es comença  a collir la remolatxa. Aquest mes acaba la collita del blat de moro, que ja es posa als assecadors.

HORTA: Es continuen les sembres i plantades de diferents espècies, com és ara bledes, xicoria, cols de Pasqua, de paperina i de cabdell, espinacs, escaroles, xirivia, pèsols de tota mena, cebes, faves primerenques, nap fi i pastanaga fina.

JARDÍ: Comença el mes amb la collita de crisantems i s'incrementa la de clavells. Per altra banda, val tot el que s'ha dit per al mes anterior.

FRUITERS: Acaba la collita de pomes i fruites seques, i continua amb intensitat la de taronges, mandarines i altres cítrics. Es prepara la collita de l'oliva, netejant el terreny al peu dels arbres.

AVICULTURA: Van augmentant de pes els pollets destinats a ésser sacrificats per Nadal. Per altra banda, segueixen ponent a bon ritme les bones ponedores.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada