Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dijous, 5 de desembre de 2013

El tió de Nadal (Elena Ferro)Llibre: El tió de Nadal.
Autor: Elena Ferro.
Pais: Espanya.
Editorial: Baula.

Es tracta d'una petita història d'un dels simbols de Nadal a Catalunya, dirigida als nens petits, que són normalment els que més gaudeixen d'aquest tronc en forma de persona.

Es tracta de la història d'en Pere, un nen que un día obserba que el tronc que deixava la familia per a cremar-lo la Nit de Nadal, tenia com una cara, cuidant-lo i tapant-lo amb una manta cada dia.

Una nit li dóna les sobres del sopar i després de marxar-se a dormir i despartar al dia següent, va observar que s'havia menjat tot el que l'havia deixat. Així va continuar fins a la Nit de Nadal quan va notar que tenía uns sorolls estranys i per consell d'un dels seus germans, va començar a donar-li cops de bastó, cagant tots els dolços que es menjaria la familia de postre.

Després d'això, en Pere es va negar a cremar el tronc guardant-lo la familia per a que continués fent la labor Nadal rere Nadal, naixent així la tradició nadalenca.

El llibre acaba amb algunes de les cançons que es canten per a fer cagar el Tió i una petita història d'aquesta tradició nadalenca a Catalunya i altres zones del nord de la península.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada