Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dimarts, 3 de desembre de 2013

Pràctiques agrícoles de desembre

CAMP: Disminueix considerablement l'activitat ja que solament s'ha de feinejar en els guarets (terres de conreu en repòs) i encara si els freds o les gelades no impossibiliten el treball. Es fa general la collita de remolatxa i acaba la de la patata de segona collita.

HORTA: Es cullen cols, bròquils, espinacs, bledes, enciams i escaroles, i molt especialment els anomenats apis de Nadal, tan preuats a les nostres comarques. Es fan planters de tomàquets en caixons i es va continuant el pla establert per al mes anterior.

JARDÍ: Es sembren anèmones, tulipes, jacins i narcisos, així com clavells xinesos, crisantems, pensaments i malva florida.

FRUITERS: A les zones olivareres es pleguen les olives. S'inicien les podes i els empelts, així com les plantades, tot supeditat a que les temperatures siguin baixes, però sense arribar a córrer el risc de gelades. Segueix a bon ritme la collita de taronges, llimones i mandarines.

AVICULTURA: Arriba a la seva fi la prova de les aus, considerant-se excel·lents les que han mantingut un bon ritme de posta fins a aquesta època. Afortunadament es tracta d'una qualitat hereditària i així es garanteix la descendència. Les incubadores destinades a pollets de carn comencen un període d'inactivitat, que s'aprofita per a la seva neteja i desinfecció. El comerç de pollets per a la posta encara no s'ha iniciat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada