Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dimarts, 18 de març de 2014

Beneficis de l'aprenentatge de la música

Ara que la nova llei educativa vol deixar l'educació musical en segon pla, he aquí en interessant article estret del follet informatiu d'un centre d'educació musical, on es pot veure els diversos beneficis que l'aprenentatge de la música deixa i que ara volen deixar arraconat.

La capacitat de sentir la música i expressar-la amplia les aptituds de les persones per al coneixement de sí mateixes i del món que els envolta. Fer música cultiva la capacitat personal per a la comunicació i forma als individus en comportaments socials. Sota la influència de la música els nens tenen una altra forma més d'expressar-se, la qual cosa li dóna una manera més d'integrar-se en la societat. L'educació musical ajuda a acceptar les diferències culturals, millora la integració i la preservació de la pau en un llarg procés d'aprenentatge vital.

Diversos estudis en el camp de l'educació, la psicologia i la música, han demostrat que l'aprenentatge en la infància d'una disciplina artística com la música, millora l'aprenentatge de lectura, llengua, matemàtiques i el rendiment acadèmic en general. Potenciant a més la capacitat lògica i l'anàlisi, la capacitat d'escolta, la capacitat de concentració, la capacitat d'abstracció, la capacitat d'expressió, l'autoestima, l'elaboració de criteris, la responsabilitat, la disciplina, el respecte, la socialització i l'actitud creativa.

Fer música serveix també per aprendre capacitats secundàries útils en altres contextos de l'existència, com ara el professional. D'entre elles s'inclouen la concentració, la tenacitat, la motivació, la destresa en la comunicació i en l'expressió i la importància del treball en equip.

Tots aquests són motius suficients per a lluitar i no aturar fins a que la nova llei educativa sigui substituida per una altra que recuperi l'obligatorietat d'aprendre música des de molt petits.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada