Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dijous, 13 de març de 2014

Els verbs catalans conjugats (Joan Baptista Xuriguera)Lllibre: Els verbs catalans conjugats.
Autor: Joan Baptista Xuriguera.
Editorial: Claret.

Es tracta d'un petit llibre per aprendre totes les conjugacions de tots els verbs catalans, fruit d'una gran investigació per a recopilar pràcticament tots els verbs catalans existents.

És molt útil per a tota persona que comença en l'aprenentatge de la llengua catalana i també per tots aquells que volen profunditzar a la llengua i aprendre molt més vocabulari del que dominen.

En la llista de verbs, es troben pràcticament les tres conjuncacions dels verbs, i en cada verb, troben tots llurs temps, Indicatiu: Present, Pretèrit imperfet, Pretèrit perfet, Futur simple, Pretèrit indefinit, Pretèrit plusquamperfet, Pretèric anterior, Futur compost. Condicional: Simple i Compost. Subjuntiu: Present, Pretèrit imperfet, Pretèrit perfet, Pretèrit plusquamperfet, Imperatiu, Infinitiu, Gerundi i Participi.

En la llista principal trobem les distintes ramificacions que sorteixen de cada verb i temps i en l'index final, trobem tota la llarga llista de verbs i les seves aplicacions als verbs exposats al cos principal del llibre.

Es tracta d'un llibre molt recomanable per a tota aquella persona que s'inicia en la llengua catalana i que vol aprofundir-la si ja té coneixements.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada