Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

diumenge, 27 d’abril de 2014

Decàleg de la serenitatAmb motiu de la seca canonització avui diumenge 27 d'abril de 2014, vull compartir amb tots els meus lectors aquest decàleg de la serenitat del Papa Sant Joan XXIII.

1. Només per avui tractaré exclusivament al dia, sense voler resoldre els problemes de la meva vida tots de cop.

2. Només per avui tindré màxima cura del meu aspecte: cortès en les meves maneres, no criticaré ningú, no pretendré criticar o disciplinar ningú, sinó a mi mateix.

3. Només avui seré feliç en la certesa que he estat creat per a la felicitat, no sols a l'altre món, sinó també en aquest.

4. Només per avui m'adaptaré a les circumstàncies, sense pretendre que les circumstàncies s'adaptin totes als meus desigs.

5. Només per avui dedicaré deu minuts a una bona lectura; recordant que, així com l'aliment és necessari per a la vida del cos, la lectura és necessària per a la vida de l'ànima.

6. Només per avui faré una bona acció i no ho diré a ningú.

7. Només per avui faré alguna cosa que no desitjo fer; i si em sentís ofès en els meus sentiments procuraré que ningú no se n'assabenti.

8. Només per avui em faré un programa detallat. Potser no el compliré totalment, però el redactaré. I em guardaré de dues calamitats: la pressa i la indecisió.

9. Només per avui creuré fermament que la bona providència de Déu s'ocupa de mi com si ningú més no existís al món.

10. Només per avui no tindré temors. De manera particular no tindré por de gaudir del que és bonic i de creure en la bondat.

I així durant cada día, uns quants dies i molts dies.

No cal dir que, si només per avui sóc capaç de complir tres o quatre d'aquests manaments, i demà em repeteixo algun d'aquests, i en compleixo algun més, i demà passat em faig meus dos o tres més, potser no acabaré tenint la serenitat de Joan XXIII, però si la suficient serenitat per a ser feliç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada