Vistas de página en total

Publicidad

Pàgines

viernes, 16 de mayo de 2014

La promesa (Maria Jaén)



Libro: la promesa.
Autor: Maria Jaén.
País: España.
Editorial: Grup 62.

La novel·la tracta de la història d'una amistat recuperada entre l'Alicia i la Irene després de deu anys sense veure's. El trencament es produeix per culpa de l'amor i trenca una amistat que ambdues tenien des de petites.

Un dia l'Alicia rep una cinta enregistrada de la Irene. Al principi resulta una mica incòmode per l'Alicia però segons va escoltant la cinta s'adona que la Irene pateix una malaltia degenerativa que la portarà a la mort i que desitja que torna a veure-la abans de que es produeixi el fatal desenllaç.

A l'enregistrament, la Irene compta a l'Alicia tot el procés de la malaltia degenerativa, que malgrat ser més comú entre gent de més de quaranta anys, a ella l'ha tocat abans d'aquesta edat. La malaltia obliga a la Irena a deixar la feina i dedicar-se més a la seva filla amb l'ajuda del seu pare.

Compta com al principi era el seu pare qui l'ajudava a caminar per a després passar a tenir un andador que més tard es converteix en cadira de rodes per a finalment estar postrada al llit esperant la seva mort. Compta també com a poc a poc està perdent la veu.

La Irene demana a l'Alicia que estigui amb ella en el moment de morir i l'Alicia comprèn que ha arribat el moment de complir una vella promesa i decideix marxar per a estar amb la Irene en tots els seus últims moments.

La novel.la es una crida a la solitud que es pot arribar a tenir quan es té una malaltia d'aquestes característiques on a poc a poc es va perdent tot fins arribar a la mort.


No hay comentarios:

Publicar un comentario