Vistas de página en total

Publicidad

Pàgines

viernes, 25 de julio de 2014

Històries perverses (Isabel Clara Simó)



Llibre: Històries perverses.
Autor: Isabel Clara Simó.
País: Espanya.
Editorial: Grup 62.


Aquest llibre recull un conjunt de contes agrupats en amor, mort, dolor i crueltat que analitzen els mecanismes de la conducta humana.

Cadascú dels quatre apartats en els quals està dividir el llibre consta de tres contes, afegint un més a mode d’epileg. Tots ells recullen els diferents comportaments de l’ésser humà.

“Desig de desig” el primer dels tres conptes de l’amor consta de dos capítols molt diferents sobre el desig d’una persona cap a l’altra.

“Rosina my Darling” tracta d’una carta dirigida a la protagonista del conte pel seu estimat, dient-la que es marxa amb una altra dona.

“Alfonso” és l’últim conte de l’apartat d’amor i tracta dels records d’una vidúa cap al seu estimat espós uns mesos després del seu traspás i del gigoló que l’acaba satisfaent temps després.

“Illia” és el primer conte de l’apartat de l’amor i tracta dels records d’un pare arran de la mort d’un fill seu quan tenia vuit anys.

En “Carn” tracta d’un antic delinquent que es troba a un Monastir i que està escrivint una carta al prior dient-li que es va suicidar.

“Beatus Ille” l’últim capítol de l’amor, té com protagonista a la Mara, en el records dels seus amics i familiars després de la seva mort.

El primer capítol del dolor és “L’intocable”, i tracta del dolor que té la protagonista després de la traició que la fa el seu amat.

“Kreurberg” tracta del dolor del protagonista pel fracàs de la seva filla en els estudis musicals quan al començament anava per a estrella.

“Fobofòbia” és l’últim capítol de l’apartat de dolor, tractant de l’angoixa del protagonista per tenir una filla tancada al manicomio.

Amb “Xirigueig” comencen els capítols dedicats a la crueltat i tracta precisamente de la crueltat que té un propietari d’un pis cap a les seves inquilines per a expolsar-les.

“En Benet” tracta de la crueltat que puposa que ells protagonistas no es puguin casar a l’estar tots dos vivint amb altres persones.

En “L’especialitat de la casa” la crueltat es centra en el menyspreu que fan un conjunt de persones cap a una altra perquè beu més del compte.

“Mirall en fuga” és el compte de l’epíleg” i és el més llarg de tot el llibre i està dividit en capítols que tenem el nom de mesos alterns “Gener”, Març”, “Maig”, “Juliol”, “Setembre” i “Novembre” i tracta de diverses comptes que el protagonista s'imagina.


No hay comentarios:

Publicar un comentario