Vistas de página en total

Publicidad

Pàgines

miércoles, 6 de agosto de 2014

La Mare de Déu de La Pineda (David Melero)



Llibre: La Mare de Déu de La Pineda.
Autor: David Melero.
Il·lustrador: Andreu Faro.
Editorial: Novagràfic.
País: Espanya.

Es tracta d'un llibre dirigit no només a persones adultes, sinó també a nens i nenes a partir del vuit o deu anys. És un llibre molt petitet, molt bé il·lustrat per Andreu Faro i molt bé explicat per David Melero el seu autor i en ells es compta la història de la Mare de Déu de La Pineda des dels seus origens fins a que es va construir l'actual ermita.

En el llibre s'explica com un pastor es va trobar la imatge de la Verge i com se la va portar a casa i com després de que sempre desapareixés finalment es va construir l'actual ermita i com amb el temps va arribar a construir-se també una torre de defensa per a protegir-la dels atacs dels pirates.

A continuació es narra tots els felts històrics esdevinguts al voltant de la Mare de Déu i el origen de la portada de la Verge a l'església de Vila-seca cada cinc anys i com amb motiu de la guerra civil espanyola s'ha d'amagar a casa del mossèn de Vila-seca per evitar que fos destrossada pels republicans.

Es tracta d'un llibre petit però molt interessant sobre la història de la Mare de Déu de La Pineda i els origens de l'ermita i de la seva portada al municipi de Vila-seca.


No hay comentarios:

Publicar un comentario