Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

divendres, 26 de desembre de 2014

L'home dels nassos


Imatge estreta de Patufets.

Un altre dels símbols nadalencs a Catalunya, és l’home dels nassos, un personatge mitològic que arriba l’ultim dia de l’any per a l’alegria de tota la mainada, ja que sol arribar carregat de llaminadures.

A les diverses llegendes e històries que es compta als nens, es sol dir que té tants nassos com dies té l’any però amb la seva arribada tota la mainada per veure que té un sol nas com qualsevol ésser humà, malgrat que una mica més gran.

Normalment per a celebrar la seva arribada, es celebren cercaviles pels principals carrers de la localitat, on l’home dels nassos es desplaça en un carro tirat per un ruc, acompanyat de la seva comitiva, fins a la seva arribada a l’ajuntament, on es rebut per les autoritats.

Durant tot el recurregut, va llançar llaminadures, per l’alegria de tota la mainada que organitza una mica de festa davant la quantitat de tant preciat dolç i una vegada es rebut per les autoritats puja al balcó del ajuntament des d’on es dirigeix als presents i finalitza la seva visita llançant la resta de les llaminadures i acomiadant-se fins a l’any següent.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada