Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dilluns, 9 de novembre de 2015

Punts básics de l'autoestima

* L'autoestima s'assembla a una confiança profunda de l'individu en si mateix i ens capacita per a sobreviure a la critica, a l'abandó, a les crisis, als conflictes i a les relacions difícils amb l'entorn.

* És la profunda convicció de tenir vàlua en la vida, de ser capaç d'enfrontar-se a les dificultats, superar els moments dolorosos i continuar endavant, la confiança de poder influir en el curs de la vida pròpia i en la de les altres persones, que els nostres actes, pensaments i sentiments valen i tenen resonància en l'entorn.

* Autoestimar-nos suposa conèixer-nos, valorar-nos els mèrits, respectar els limits propis, acceptar el que no podem canviar tant dintre de nosaltres com en les relacions amb l'exterior, i lluitar per que si que podem canviar.

* Implica sentir el dret d'afermar-nos en els interessos i les necessitats propis dins d'una valoració realista de les possibilitats que hi ha.

* L'autoestima també significa acceptar i estimar el nostre cos i vetllar tant per la salut fisica com per la salut mental.

* L'autoestima sana es tradueix en un benestar del cos i de la ment, termes artificialment separats en la nostra cultura, però que de fet formen un tot, defineixen el que som, com ens percebem i com ens valorem.

* Finalement direm que l'autoestima ens permet acostar-nos a aquest estat de gràcia en el qual podem relacionar-nos amb les altres persones i alhora sentir-nos amb autonomia, amb veu i cos propis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada