Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dijous, 27 d’octubre de 2016

Què no s'ha de llançar al vater

Menjar. Els residus orgànics i restes de menjar són aliment per a rates i paneroles.

Tovalloletes. Desfer-nos de les tovalloletes per vater provoca un sobrecost de 150.000 euros, ja que no es desfan i provoquen embussos en el sistema de clavegueram.

Medicaments. En contacte amb l'aigua es comporten de manera imprevisible, per la qual cosa poden afectar el medi ambient, i a la llarga, la salut.

Oli. Un litre d'oli de cuina contamina l'aigua que utilitzen 1160 families en un sol dia. Retira'l de la paella amb paper absorbent i llença'l a les escombraries.

Pintura. És una substància molt contaminant. Deixa-la aixecar fins obtenir-ne una massa sólida i porta-la a les deixalleries mòbils municipals.

Cigarretes. Contenen nicotina i quitrà, substàncies contaminants que es dissolen fàcilment en aigua. Les cigarretes, un cop ben apagades han d'anar a les escombraries.

Residus sòlids. Els plàstic, les gases, les compreses i els preservatius poden obstruir les canonades i afectar l'entrada d'aigua residual en les depuradores. Col·loca un petit contenidor al bany per a llançar aquests residus sòlids.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada