Vistas de página en total

Publicidad

Pàgines

miércoles, 4 de diciembre de 2019

El Pessebre (Joan Amades)



Llibre: El pessebre.
Autor: Joan Amades.
País: Espanya.
Editorial: Arola.

Com diu Albert Dresaire en el pròleg, es tracta de la Biblia del pessebrisme, ja que la seva primera edició data de 1946. I té raó, ja que es tracta d'una obra molt completa sobre el pessebrisme.

Josefina Roma i Antoni Seres s'encarreguen de fer la introducció a l'obra, parlant-nos de la seva distribució. Després d'una petita introducció del propi Joan Amades, entrem ja en l'obra propiament dita començant amb les generalitats.

El primer capítol d'aquesta part tracta de la seva història des de l'edat mitjana fins als nostres díes. El segon capítol es centra en la ubicació geogràfica dels diferents pessebres.

La segona part es denomina el misteri i el quart capítol parla de les figures obligatòries com la cova, l'anunciata, l'adoració i els reis, així com altres que es poden afegir.

El cinqué capítol parla del calendari del pessebre des de Nadal fins a la Candelera i el sisé de les diverses menes de pessebre.

Els capítols set a nou estan dedicats a l'iconografia, parlant de les figures i els seus fabricants al llarg de la història, de les construccions i del paisatge.

L'última part del llibre està dedicada als costums, tractant els darrers capítols del pessebrisme, de la música i de la fira.

Com diu Albert Dresaire en el pròleg al començament del llibre, es tracta d'una obra molt completa que tota persona que li agradi el Nadal i concretament els pessebres, ha de tenir en la seva biblioteca o en les seves lectures obligatòries.


No hay comentarios:

Publicar un comentario