Vistas de página en total

Publicidad

Pàgines

miércoles, 18 de septiembre de 2019

Raó del cos (Maria Mercè Marçal)




Llibre: Raó del cos.
Autor: Maria Mercè Marçal.
País: Espanya.
Editorial: Edicions 62.
País: Espanya.

És tracta d’una obra pòstuma de l’autora i poeta catalana publicada després de la seva mort per l’editorial “Edicions 62”.

Els poemes van ser acabats al 1998 per a presentar-los als Jocs Florals de Barcelona, que no va poder realitzar al morir aquell mateix any.

El poemari s’adapta al text que l’autora pretenia publicar sense constituir ni un homenatge ni una antologia. L’autora dubtava entre donar-li per títol “El llibre de Maria” o “Raó de cos”, decantant-se l’editorial per aquest darrer nom.

Els poemes estan dedicats a la mare, tant reial com fictícia, i va ser també l’editorial la que va decidir l’ordre del poemari, respectant l’estat de cada poema, dividint-los en cinc conjunts de poemes.

El poemari està prologat per Pere Gimferrer i l’edició ha estat al càrrec de Lluïsa Julià que ha estat l’encarregada d’ordenar el poemari i escollir l’ordre de publicació.

Es tracta d’un interessant poemari que ens invita a llegir-los amb molta cura i així poder reflexionar sobre el missatge que trasmet i així poder treure també les nostres conclusions.


No hay comentarios:

Publicar un comentario