Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dimecres, 7 de febrer de 2018

La filosofia cura (Francesc Torralba)

Llibre: La filosofía cura.
Autor: Francesc Torralba.
País: Espanya.
Editorial: Pagès.
Col·lecció: L’expert.

L’autor amb aquest llibre tracta de reivindicar la filosofía com una eina de benestar de l’ànima i del mòn, en un temps on es troba molt questionada i cada vegada més es va arraconant en l’ensenyament.

Al llarg de tot el llibre, defensa la filosofía com una eina necessària per a donar resposta a l’existència de l’ésser humà.

L’autor disposa d’una àmplia experiència en la materia com professor de les universitats de Barcelona i Ramon Llull i per la seva extensa obra literària on podem destacar apart d’aquest llibre, l’art de saber escoltar.

El llibre es troba dividit en quatre parts amb diversos capítols. La primera part porta per títol “per què filosofar” i tracta de desfer els prejudicis sobre la matèria i presentar-la com pasisó entre altres qüestions.

La segona part es diu “Cura de l’ànima” i destaquem aspectes com l’acceptació d’un mateix, el perdó que allibera, comprendre’s a si mateix entre altres.

La tercera part tracta de la cura del món on defineix valors més col·lectius com la técnica al servei de l’humanisme, el sentit de comunitat i el tresor de la llibertat entre altres.

La quarta i última part ens invita a filosofar en set moviments, cadascú d’ells característic d’un filósof o moviment filosófic i que són arrosegar-se, meravellar-se, indagar, dialogar, criticar, decidir i transformar.

Amb la lectura d’aquest llibre un arriba a la positiva conclusió de que la filosofía és esencial per les nostres vides i que lluny de limitar-la cada vegada més en l’educació, s’hauria d’incrementar cada vegada més, ja que si la filosofía estigués més en les nostre vides, millor aniria el món i tots seriem millors persones.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada