Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dimecres, 17 de gener de 2018

Jocs, cançons i costums que no hem de perdre (Antoni Dalmau)

Llibre: Jocs, cançons i costums que no hem de perdre.
Autor: Antoni Dalmau.
País: Espanya.
Editorial: Columna.

Per a tota persona que estima totes les tradicions d’un poble, aquest és un dels llibres adequats per a recordar velles pràctiques i ensenyar-les a les noves generacions moltes vegades molt atrapades per les noves tecnologies per a que vegin que hi ha molt més que els ordinadors o els mòbils.

En aquest cas es tracta d’una selecció de totes aquelles tradicions que tenen el seu origen en el país català i que molts al llegir-les acabem identificant-les malgrat els coneguin amb un altre nom com és el meu cas.

Totes les tradicions descrites al llibre, no estan subjectes a cap calendari festiu i parla de jocs tradicionals, cançons populars, embarbussaments, endevinalles, danses i rondalles i que malgrat els canvis dels darrers anys són necessàries de continuar.

Ens invita a fer l’esforç de transmetre’ls a les noves generacions ja que formen part de la nostra identitat i és imprescindible per a tots aquells que no recordin lletres d’algunes cançons tradicionals i per tot el que vulgui aprendre’l per a recordar als seus avis o altres avantpassats.

Llegit de forma amena i ràpida fem un recorregut per cantarelles i jocs de falda, cançons de bressol, embarbussaments, endevinalles, jocs tradicionals, rondalles, llegendes, goigs, auques, teatre popular, danses tradicionals, cançons tradicionals i històries de genis i esperits de la natura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada