Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

divendres, 9 de març de 2018

Llegir i escriure (Jordi Larios)

Llibre: Llegir i escriure.
Autor: Jordi Larios.
País: Espanya.
Editorial: Empúries.
Col·lecció: Biblioteca universal.

El llibre és una recopilació de textos de quatre autors en llengua anglesa com son Henry James, T.S. Eliot, W.H. Auden i Doris Leasing, dos poetes i dos novel·listes, on després de la presentació de l’autor on ens presenta l’estructura del llibre, es passa als quatre textos d’aquests autors.

Henry James parla de l’art de la ficció, on explica tot això basant-se en un personatge imaginari. El text de T.S. Eliot tracta de la tradició i el talent individual, basant-se en el poder de la paraula i en el paper dels crítics.

El text de W.H. Auden, porta com títol el mateix que el llibre, i es basa en que els interessos dels escriptors i els interessos dels lectors mai són els mateixos i que els escriptors mai llegeixen a un altre sense comparar la seva obra. Ens presenta també una estructura per a començar un llibre i un exemple de diàleg.

Doris Leasing es basa per a el seu text en el pròleg de “El quadern daurat”, on presenta l’esquelet de la novel·la i els passos a seguir per a escriure’l.

En resumides comptes, tots els autors ens fan arribar a la conclusió, de que per a poder escriure, primer s’ha de llegir i que s’ha de llegir a molts autors, per a poder començar a llegir amb èxit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada