Vistas de página en total

Publicidad

Pàgines

jueves, 17 de agosto de 2017

Rondalles meravelloses que no hem de perdre (Anna Tortojada)



Libre:Rondalles meravelloses que no hem de perdre.
Autor: Anna Tortojada. 
País: Espanya.
Editorial: Columna Edicions.

Dins de les activitats que hem de fer els responsables de les biblioteques públiques o escolars, estaría la de conservar les tradicions de la terra on està situada la biblioteca o l'escola, mitjançant tallers o xerrades explicatives.

En el cas de Catalunya, hem de fer tot el possible per conservar les rondalles tradicionals, aquests contes o històries contades per avis a nets de generació en generació i que amb la globalització hi ha perill de que es perdin per a sempre.

L'escriptora Anna Tortajada, s'ha encarregat de recopilar algunes d'aquestes rondalles catalanes que nosaltres, els professionals de les biblioteques, tenim l'obligació d'ajudar a conservar, realitzant tallers de contes amb els nens i fomentant no només l'ús d'aquest llibre, sinó també d'altres assemblats.

Al llibre hi ha suficients històries per a dedicar un dia a la setmana al coneixement d'elles per part dels nens de la localitat o el barri, mitjançant la lectura d'una història cada setmana.

Com ja vaig dir en anteriors entrades, no hem de tenir por ni vergonya de posar-nos a llegir davant els nens. És més, potser que aquesta sana activitat fagi que aungmenti l'ús de la biblioteca per part dels més menuts.

Totes les històries, estan dividides en diversos blocs, dedicats a herois i heroines, el rei, el bosc: follets i dones d'aigua, montres i diables, gegants, les velletes i números, objectes i paraules màgiques.

 Hi ha un total de trenta-cinc històries, constituint un important material per a promocionar totes aquestes històries tradicionals entre els més menuts i més joves.

Es tracta sense cap dubte, d'una bona eina per ajudar a tots els nens a continuar certes tradicions d'històries que no s'han de perdre mai i a la qual els professionals de les biblioteques públiques i escolars hem de contribuir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario