Vistas de página en total

Publicidad

Pàgines

viernes, 10 de julio de 2015

País intim (Maria Barbal)



Llibre: País intim.
Autor: Maria Barbal.
Pais: Espanya.
Editorial: Cercle de Lectors.

El llibre narra la història de la Rita, des de la seva infantesa al Pallars fins a la seva maduresa a Barcelona, des dels temps en que espera a fer-se gran per a entendre el món, fins que ja ho és i comença a comprendre moltes coses. Es centra en la turmentada relació entre la protagonista i la seva mare.

Malgrat que la història no és protagonista, la novel·la té també matissos històrics al anar narrant fets històrics des de la posguerra fins als moments més actuals. Mitjançant les preguntes de la Rita es parla de la guerra civil, la dictadura, els movimients d'oposició, la transició i els nostres dies. Fa un recorregut també pel papel de la dona i la seva evolució durant el temps històric tractat.

La Rita procura viure amb tot el que és bo com l'amistat i l'amor, procurant reconciliar-se amb una herència injusta. La novel·la constitueix un repàs de la seva vida i una cronologia de la història catalana al llarg de quaranta anys. Amb aquesta novel·la, l'autora va guanyar el premi Prudenci Bertrana.


No hay comentarios:

Publicar un comentario