Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dilluns, 30 de novembre de 2015

Tradicionari del Nadal català (Joan Soler i Amigó)

Llibre: Tradicionari del Nadal català.
Autor: Joan Soler i Amigó.
País: Espanya.
Editorial: Pòrtic.

Complet llibre de l’autor Joan Soler i Amigó, especialitzat en la cultura popular catalana i que en aquesta ocasió ens delecta amb aquest tradicionari en el qual descriu les tradicions nadalenques catalans des dels arrels mítics fins a les tradicions cristianes.

El llibre té com objectiu el fet de donar a conèixer els fonaments de les celebracions i el costumari català i mostrar d’on provenen els costums amb un llenguatge planer i recuperar la memòria històrica mitjançant transmissió oral, costums, llegendes, ritus, creences i comportaments.

El llibre està acompanyat en tot moment de molts bones il·lustracions de fotografies i gravats introductoris al tema del llibre i als capítols i que ajuden molt en la narració de tots els elements nadalencs.

Al llarg dels catorze capítols ens descriu de manera amena i comprensible, tots els elements nadalencs com l’advent, els elements de foc, els elements florits, els sacrificis i les ofrenes, les celebracions cristianes, les representacions, etcètera.

Dedica un dels capítols a la festa de la Candelera, que té lloc a començament de febrer, ja que malgrat el Nadal ha finalitzat, tradicionalment és quan es desfà el pessebre.

Finalitza amb un annex amb les principals festes nadalenques al llarg de tot el Nadal i el dia de la seva celebració i amb una interessant biografia.

Es tracta d’un llibre molt interessant per a conèixer millor la celebració nadalenca a Catalunya i la seva història i origen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada