Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dimarts, 19 de maig de 2015

El gran llibre de les llegendes medievals (Francesc Miralles)

Llibre: El gran llibre de les llegendes medievals.
Autor: Francesc Miralles.
País: Espanya.
Editorial: Parramón.

Es tracta d’una gran recopilació de llegendes medievals dirigida a joves de vuit o deu anys en endavant, on troben una selecció de les diverses llegendes procedents de l’edat mitjana, on trobem relats tan coneguts com “La Cançó de Roland”, “La Cançó de Mío Cid”, “La Cançó dels Nibelungs” o aventures com “Els Cavallers de la Taula Rodona”, “Robin Hood” i amors tràgics com els de “Romeu i Julieta” i “Tristany i Isolda”.

El llibre consta d’una introducció i onze llegendes de diversos països europeus amb uns apèndixs amb els principals protagonistes i els llocs de llegenda.

Cada llegenda comença amb una petita recopilació històrica abans d’introduir-se en la narració del relat. Totes tenen en comú els fets característics de tota llegenda medieval, valerosos cavallers, princeses captives, ponts llevadissos, etcètera i totes elles eren trasmeses de manera oral pels joglars, fins que alguna persona anònima o coneguda va decidir deixar constància per a la posteritat i va a escriure´ls a un llibre.

Tots els relats, van acompanyats per atractives i excitants il·lustracions, que ens ajuden a introduir-nos en l’època de que tracta.

El llibre no només és útil per a joves a punt de l’adolescència, sinó també per a persones més grans interessades en aquests fets.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada