Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

divendres, 29 de maig de 2015

Visions i cants (Joan Maragall)

Llibre: Visions i cants.
Autor: Joan Maragall.
País: Espanya.
Editorial: El cangur.
Col·lecció: Clàssics catalans.

És tracta d’un dels poemaris del gran poeta català Joan Maragall, publicat l’any 1900, constituint un llibre en tota la plenitud de l’autor, responent a un moment especial de puresa, amb coses que dir i com dir-les.

Les Visions constitueixen una mena de càrrega emocional i els cants un assaig pràctic d’allò que posteriorment reivindicarà, la poesia popular com a suprema escola d’escriure, mostrant-se com un poeta que lluita entre la passió i l’èxtasi.

Al ser un llibre dirigit a persones en edat escolar, comença amb un estudi introductori de la vida del poeta a càrrec d’Enric Bou, passant a continuació als poemaris, dividits en tres parts ben diferenciades: Visions, Intermezzo i Cants.

En tots els poemes es reflecteix les principals característiques del poeta, com un dels principals representants del modernisme català de finals del segle XIX i començament del XX i com un dels més destacats representants del moviment de la Renaixença.

Es tracta sense dubte, d’un llibre molt interessant per a conèixer millor els principals aspectes d’un dels poetes catalans més influents, en un dels moments més interessants de la història catalana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada