Vistas de página en total

Publicidad

Pàgines

miércoles, 10 de junio de 2015

Carrer Bolivia (Maria Barbal)



Llibre: Carrer Bolivia.
Autor: Maria Barbal.
Pais: Espanya.
Editorial: Edicions 62.
Col·lecció: El Balancí.

Es tracta d'un dels llibres que van tractar de l'arribada d'immigrants d'altres terres, sobretot Andalusia, a Catalunya i que té com protagonistes a la Lina i al Néstor que arriben des de Linares fugint de la misèria en la qual es troben.

Tracta amb maestria els temps durs de l'assentament a les foranies de Barcelona i la seva viscuda entre dos mons, l'Andalusia d'origen i el Besós on van a parar una vegada arriben a Catalunya.

De seguida Néstor passa a formar part de les lluites sindicals que tenen lloc al començament dels anys seixanta, amb tal de recuperar la democràcia i les llibertats, i la Lina fa la típica vida de barri, on conec al Daniel, el mossèn, que també es dedica a realitzar labors socials, com ensenyar català als nouvinguts.

Maria Barbal és la primera i de les poques autores, que tracten un tema tan complex com és l'arribada d'immigrants andalusos a Catalunya, un tema molt pendent a la literatura contemporània.

Constitueix al mateix temps també una crida a les lluites sindicals i obreres que van tenir lloc durant els seixanta i els seitanta per tal d'acabar amb la dictadura del general Franco i recuperar la llibertat i la cultura catalanes.

Es sense cap dubte un llibre ple d'emoció i de tensió, que atrapa al lector des del primer moment i que fa sentir a molts d'ells, protagonistes d'un temps passat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario