Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dijous, 18 de juny de 2015

Maria Callas (David Lelait)Llibre: Maria Callas.
Autor: David Lelait.
País: Francia.
Editorial: Pòrtic.
Col·lecció: Dones del segle XX.

Aquest llibre d'aquesta interessant col·lecció fa un recorregut per la intensa vida d'una de les soprans més reconegudes al llarg del segle passat i de la història del cant i de la música.

Al llarg de setze capítols es fa una interessant biografia d'aquest personatge des del seu naixement a Nova York el 1923 fins a la seva mort a Paris el 1977.

L'autor relata al llarg de tots els capítols no només la carrera musical de la cantant, sinó també els escàndols en els quals es va veure envoltada, la seva vida de les revistes roses, l'avaricia de Battista Meneghini el seu primer marit, la seva relació amb Aristotil Onassis i les seus enfrontaments amb companys de professió.

Aprofundeix molt en la seva vida privada, remarcant la mala relació que tenia amb la seva mare després d'assolir l'èxit, la seva dependència del seu marit i les seves frustracions amoroses.

El llibre es completa amb una cronologia i un apendix que narra el seu pas per Barcelona per a un recital al teatre del Liceu, així com altre bibliografia seva i els seus enregistraments en disc i en video.

Es tracta sense cap dubte d'una interessant biografia d'un dels personatges més rellevants del segle passat i que s'ha acabat constituint en un autèntic mito.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada