Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dimecres, 30 de desembre de 2015

Busca en el Nadal (Susaeta Edicions)Llibre: Busca en el Nadal.
Autor: Susaeta Edicions.
País: Espanya.
Editorial: Susaeta Edicions.

Molt interessant llibre per les dades nadalenques, dirigit als més petits, que té com objectiu, fer un recorregut per totes els events nadalencs i els seus origens, molt bé il·lustrat per a facilitar la lectura i l'aprenentatge.

En cada apartat del llibre trobem també unes preguntes relacionades amb diversos objectes relacionats amb el Nadal, que s'han de buscar en el capítol corresponent.

De forma amena i senzilla, el llibre fa un bon repàs de l'origen del Nadal amb els antecedents romans i de tradicions germàniques i escandinaves i fins i tot de les celebracions inques relacionades.

Ens fa saber qui era Sant Nicolau, un bisbe d'origen tuc, que va ser l'antecedent de l'actual pare Noel i que va posar tota la seva fortuna al servei dels més necessitats.

Ens parla també de la llegenda dels Reis Mags, com van arribar a Betlem i tot el que ha originat en la actualitat la seva figura.

No falta tampoc el pare Noel, l'hereu de Sant Nicolau i com arribat des del Pol Nord amb el seu trineu arrossegat per rens, reparteix regals la nit del 24 al 25 de desembre.

Interessant és també l'origen i la tradició del pessebre, originari dels països amb tradició catòlica i que té el seu origen al segle XIII.

L'arbre de Nadal forma part també d'aquestes tradicions nadalenques i té el seu origen en les tradicions germàniques i escandinaves.

Els següents capítols estan dedicats a l'esperit nadalenc i les diferents formes de viure el Nadal segons l'hemisferi on toca, blanques molt al Nord i molt càlides més al Sud.

El llibre finalitza amb una visita a la casa del Pare Noel a Laponia, els costums de la Nit de Nadal i la tradició de fer regals per aquestes festes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada