Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dimecres, 1 de juny de 2016

L'artilleria de Mister Smith (Francesc Puigpelat)Libro: L'artilleria de Mister Smith.
Autor: Francesc Puigpelat.
País: Espanya.
Editorial: Bambú.
Col·lecció: Novel·la històrica.

Ens situen a Balaguer, a la provincia de Lleida a l'estiu de 1938, quan la Guerra Civil esdevé les batalles decisives en el front del Segre i on un dels protagonistes, en Xavier, s'instal·la a una masia a les foranies després d'haver tingut que fugir amb la seva familia a França a l'esclatar la guerra.

El seu pare és enginyer, que es posa al servei de Franco i col·labora per a fer funcionar un arma secreta que farà que la guerra es decanti del bandol dels sublevats.

En Xavier coneix al Mateu, un antic anarquista que es troba al bandol republicà i que està a punt d'incorporar-se al front dins de l'anomenada lleva del biberó.

Per ser de bandols diferents, tot indica que hauriem de ser enemics i deixar-se portar per l'odi però l'amistat entre tots dos burla els prejudicis i les diferències.

En una visita amb el seu pare a la presa de Camarasa, on descobreix l'arma secreta, se'l planteja un dilema, entre romandre fidel a la causa que defensa el seu pare o posar-se del costat del seu amic que es troba en perill de mort amb aquesta operació planejada per l'Estat Major de l'exercit sublevat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada