Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

dilluns, 22 de desembre de 2014

El poema de Nadal (Josep Maria de Sagarra)

Llibre: El poema de Nadal.
Autor: Josep Maria de Sagarra.
País: España.
Editorial: La butxaca.

Es tracta d’un dels grans llibres de la literatura i la poesia catalana que s’ha convertit en un dels classics en llengua catalana, éssent fins i tot representat en molts teatres catalans uns dies abans de la Nit de Nadal.

A mode de poesia l’autor narra els moments previs al naixement de Jesucrist, en una poesía fácil d’entendre i dirigida a tot tipus de població.

El llibre està dividit en quatre cants i un final i com ha he comentat es una narració poètica dels moments que van des de l’anunciació del àngels als pastors del naixement del salvador fins al moment en el qual es dirigeixen a adorar-li després del seu naixement.

Al llarg del llibre, es troben diversos fragments de peces que han estat adaptats als diversos nadals que es canten a tota Catalunya durant les festes de Nadal i que formen part dels més populars.

L’obra és un record dels moments de l’infantesa de l’autor, imiginant-se-lo tant des de fora, quan parla de la contemplación, com des de dins quan realitza conversa amb els protagonistas del pessebre.

Per ser motiu de representacions teatrals en els dies previs a la Nit de Nadal, aquesta obra s’ha convertit en les més important i coneguda d’aquest autor català de finals del segle XIX i la meitat del XX.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada