Vistas de página en total

Publicidad

Pàgines

viernes, 20 de mayo de 2016

Breu història del cristianisme (Martí Avila i Serra)



Llibre: Breu història del cristianisme.
Autor: Martí Avila i Serra.
País: Espanya.
Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat.

Es tracta d'un breu llibre en el qual s'abarca més de dos mil anys d'història, amb l'intenció de donar una visió general per aconseguir interessar al lector en altres llibres més profunds per asolir més coneixements sobre el cristianisme.

Al llarg dels vint capítols del llibre, es segueix un ordre cronològic que comença amb la figura de Jesús de Nazaret fins als nostres dies, passant pels problemes derivats de les distintes escisions que van donar lloc a l'aparició de l'església ortodoxa i de l'església protestant.

Es tracta d'un interessant recorregut històric, ja que el cristianisme forma part de l'història, com també ho forma part qualsevol altra religió.

Al marge de la fe que pugui tenir un ser humà, s'ha de conèixer la història i el cristianisme és història, amb molts personatges influients.

I no s'ha d'oblidar que el cristianisme és un important portador de cultura, sobretot en l'epoca medieval, constituint una de les més importants virtuds de l'església que alguns fanàtics antirreligiosos volen ignorar o fer ignorar.

Es tracta d'un important assaig, molt bé documentat per part de l'autor on explica no només l'història del cristianisme des del seu origen fins als nostres días, sinó també importants fets relacionats amb la història universal, sobretot l'europea.

Es un manual que no ha de faltar entre la biografia dels estudiosos, dels historiadors i de tots aquells que vulguin tenir una base per a començar a interessar-se en la història del cristianisme i imprescindible també per a tots aquells que vulguin saber la història de la seva fe i devoció.

Importants son les reflexions que fa l'autor sobre el segle XX i les causes de arribar a tenir dues guerres mundials, desenvolupades, per la manca de fe i per l'allunyament de la gent de l'església, recalcant l'importància que el cristianisme té per l'entiniment entre les persones, una altra de les seves virtuds.


No hay comentarios:

Publicar un comentario