Total de visualitzacions de pàgina:

Publicidad

diumenge, 10 de juliol de 2016

Cultura popular tradicional (Joan Soler i Amigó)

Llibre: Cultura popular tradicional.
Autor: Joan Soler i Amigó.
País: Espanya.
Editorial: Pòrtic.
Col·lecció: Panorama.

El llibre del conegut pedagog i estudiós de la cultura popular, Joan Soler i Amigó, parla de la cultura popular catalana des de l’àmbit de la festa, el valor de la tradició i el caràcter comunitari.

Al llarg dels sis capítols dels que consta el llibre, l’autor fa un ampli recorregut per tot el significat de la cultura popular catalana i de totes les festes provinents d’altres pobles, que s’han acabar implantat producte de la immigració.

En el capítol 1, destaca com Catalunya és una cruïlla de cultures i com aquesta barreja ha donat lloc a les diverses celebracions al llarg del temps.

El capítol 2 està dedicat a la ciutat i la festa, definint les principals característiques que defineixen la festa i els seus diferents elements.

El capítol 3 defineix els elements identificadors de la cultura popular tradicional de Catalunya com els rituals del foc, els gegants, les cercaviles, les representacions populars, els castells, els diables, etcètera.

El capítol 4 parla de la geografia de les festes majors i de les diverses fires, romeries i aplecs que es celebren al llarg de tot el territori català.

El capítol 5 tracta del calendari festiu i les influències de l’Església Catòlica en l’elaboració d’aquest calendari des de temps ancestrals.

El capítol 6, el més llarg de tots, defineix totes les festes populars tradicionals al llarg de l’any, dividint-les en les estacions de l’any, començant per la tardor, definint totes les celebracions que tenen lloc des de el començament de la tardor, fins al final de l’estiu.

Acaba el llibre amb una àmplia bibliografia sobre el tema, per a que el lector interessat, pugui ampliar informació sobre la matèria.

Es tracta d’un llibre molt complet per a poder ser utilitzat per tota persona experta en la matèria i per tot aquell que tingui interès en les celebracions de caràcter popular i festiu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada